Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczano-szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchew 2 szt
szpinak świeży 1/2 kg
ser żółty 15 dag
jabłka 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżka
majonez 1/2 szkl
jogurt naturalny 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczano-szpinakowa

Ziemniaki i marchewkę umyć i ugotować, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, osolić, dodać masło, włożyć umyty szpinak i gotować przez 2-3 minuty. Następnie osączyć na sicie i grubo pokroić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Ser żółty pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.05.2013 07:41
super przepis
IlonaAlbertos 05.11.2012 19:34
Będę musiała spróbować sałatki, zapowiada się smakowicie.
Motorek 02.06.2012 09:19
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak