Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 30 dag
wino białe wytrawne 1/2 szkl
cukier 1 łyżka
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
chleb tostowy 3 kromki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem

Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać pokrojony w kostkę chleb tostowy i zrumienić. W rondelku rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wlać 2 szkl wrzącej wody, dodać bulionetkę i gotować pod przykryciem około pół godziny. Cukier wsypać na patelnię i zrobić karmel, dodać do zupy, wlać wino, przyprawić solą, pieprzem. Zupę podawać z grzankami, posypaną tartym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.10.2013 17:58
Musi być smaczna.
Motorek 01.06.2012 11:54
pycha
Iwusia 23.04.2012 23:35
fajna
Łukasz15 10.04.2012 10:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak