Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
filety rybne 1/2 kg
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
szczypiorek siekany 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego z rybą

Filety z ryby umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanej oliwie. Usmażoną, przestudzoną rybę pokroić w drobną kostkę. Na tłuszczu w którym smażyła się ryba podsmażyć drobno posiekane cebule. Pokrojoną rybę wymieszać z cebulą, drobno posiekanymi gotowanymi jajkami, szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Rozmrożone ciasto pokroić na kwadraty, na każdy nałożyć porcje farszu rybnego, złożyć na pół i dokładnie zlepić. Paszteciki ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200-210 stopni około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 20.02.2013 22:24
smaczne:)
IlonaAlbertos 02.10.2012 15:44
Takich pasztecików jeszcze nie jadłam, będę musiała wypróbować, bo zapowiada się apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak