Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka, ryżu i jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ryż 10 dag
kostka rosołowa 1 szt
majonez 1/2 szkl
kiełki sojowe 1 szkl
kukurydza marynowana 1 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka, ryżu i jajek

Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać kostkę rosołową, ryż i gotować około 20 minut. Następnie ryż osączyć na sicie i ostudzić. Kiełki sojowe, tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy. Jajka i cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, wlać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.02.2014 08:24
smakowita sałatka
olkaaa 01.03.2013 08:33
ciekawa propozycja
Dorota59 14.10.2012 12:47
robię podobną
Iwusia 27.02.2012 23:09
takiej jeszcze nie robiła, a chyba warto spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak