Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie faszerowane tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 5
tuńczyk 1 puszka
śmietana 1 łyżka
majonez 1 łyżka
szczypiorek
liście sałaty
mysztarda 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie faszerowane tuńczykiem

Brzoskwinie bardzo dokładnie umyć, obrać, a następnie przekroić na pół, żeby wyjąć ze środka pestki. Na liście sałaty ładnie poukładać każdą połówkę obranej i umytej brzoskwini. Tuńczyk w sosie własnym wyjąć z puszki i rozdrobnić za pomocą widelca w miseczce. Szczypiorek bardzo dokładnie umyć i drobno posiekać. Posiekany szczypiorek dodać do tuńczyka. Jedną łyżkę majonezu, jedną łyżkę śmietany oraz jedną łyżeczkę musztardy wymieszać bardzo dokładnie ze sobą i dodać do tuńczyka i szczypiorku. Farsz doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Każdą połówkę brzoskwini, która jest już poukładana na liściach sałaty faszerować zrobionym farszem w miejsce, gdzie wcześniej znajdowała się pestka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 18.12.2011 09:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak