Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 1
kasza gryczana 1,5 szkl
por (biała część)
twaróg 25 dag
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą gryczaną

Mąkę i jajko zagnieść z odrobiną ciepłej wody na ciasto-Dość elastyczne.Kaszę ugotować na sypko,por pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle.Do kaszy pokruszyć ser i podsmażony por.Wymieszać doprawić solą i pieprzem.Ciasto rozwałkować,szklanką wykrawać krążki.Na każdym kłaść porcję farszu i zlepić pierogi.Ugotować w osolonej wodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 27.03.2013 12:23
jeszcze nie jadłem takich
Krzysztof15 07.12.2012 20:45
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak