Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź opiekany w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź 0,5 kg
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
ocet 1 szkl
woda 1,5 szkl
cukier
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ziele angielskie
cebula 3 szt
marchewka 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: śledź opiekany w occie

Kroki postępowania

1
śledzie-płaty lub tuszki przyprawić solą i pieprzem obtoczyć w mące lub opanierować w jajku i bułce tartej.Usmażyć na gorącym oleju
Krok 1 - śledź opiekany w occie foto
2
przygotować zalewę z octu wody cukru soli.Dodać ziele angielskie i liśc laurowy
Krok 2 - śledź opiekany w occie foto
3
Cebulę obrać pokroić w pół -talarki.Sparzyć wrzątkiem.Marchewkę pokroić w cienkie plasterki
Krok 3 - śledź opiekany w occie foto
4
usmażonego śledzia układać -przekładając cebulką i marchewką w misce .na wierzch wyłożyć resztę cebuli i marchewki
Krok 4 - śledź opiekany w occie foto
5
wszystko zalej przygotowaną zalewą octową.
Krok 5 - śledź opiekany w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 29.09.2012 17:29
smaczny
tessa 23.07.2012 13:38
ciekawy przepis
lilify 24.05.2012 14:01
uwielbiam śledziki
senninha 11.02.2012 16:22
rewelacyjnie się prezentują na zdjęciach! muszą być pyszne!
DanutaS 23.01.2012 14:38
lubie śledzie, a podobne sama robie, bo są naprawdę smaczne
Luki 20.01.2012 16:57
pycha
ziutula
ziutula 18.12.2011 19:41
często robię bo bardzo lubimy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak