Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa pianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1/3 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 10 dag
śmietana 1 szklanka
mleko 2 łyżki
cytryna 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa pianka

Z malin urwać ogonki, a następnie bardzo dokładnie umyć je ( kilka malin najlepiej odłożyć do dekoracji). Umyte maliny bardzo dobrze zmiksować za pomocą blendera. Z połówki cytryny wycisnąć sok. Świeżo wyciśnięty sok z cytryny dodać do zmiksowanych malin. Do malin dodać również mleko oraz cukier puder i całość dobrze wymieszać. Schłodzoną śmietanę ubić bardzo dokładnie na sztywno. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Ubitą na sztywno śmietanę ostrożnie połączyć z żelatyną i dodać całość do masy malinowej. Całość bardzo dokładnie, ale ostrożnie wymieszać. Do formy wsadzić zrobioną masę malinową i odłożyć do lodówki. Czekać, aż masa stężeje, a następnie wyciągnąć ją z foremki i udekorować wcześniej odstawionymi malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 01.03.2012 12:40
musi być pycha, czekam na maliny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak