Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 1/4 szklanki
szczypiorek
jajko 2
sól
pieprz
papryka czerwona 2
cebula 1/2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z papryką

Papryki czerwone bardzo dokładnie umyć, przekroić na pół, żeby wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić na nieduże paseczki. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, aby w czasie krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w niedużą kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, na patelni, a następnie dodać do niej paprykę i chwilę poddusić, żeby papryka zmiękła. Do podduszonych składników dodać umyty i drobno pokrojony szczypiorek.Sos doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Mąkę, mleko wymieszać razem. Po chwili wbić do tego dwa jajka oraz dodać szczyptę soli i całość bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej wlać ciasto i smażyć z jednej i drugiej strony. Na upieczone ciasto dać przygotowany wcześniej sos z papryki, cebuli oraz z dodatkiem szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.03.2012 09:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak