Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makrelą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 1
makaron 1/2 opakowania
pieczaqrki 26 dag
musztarda 4 łyżki
majonez 4 łyżki
papryka zielona 1
cebula 1
ząbek czosnku
jajko 4
kukurydza 1 opakowanie
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makrelą

makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, a w czasie gotowania dodać troszeczkę oleju, aby makaron nie przyklejał się. Po ugotowaniu do miękkości makaron odcedzić. Z makreli wyciągnąć ości, a następnie podzielić na mniejsze części. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na plasterki. Pieczarki podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju i lekko posolić. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą i pokroić w drobną kostkę. Ząbek czosnku obrać, przemyć i trzeć na tarce o małych oczkach. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w niedużą kostkę. Paprykę zieloną umyć, przekroić na pół, żeby wyciąć gniazdo nasionek i pokroić również w niedużą kostkę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Kukurydzę z puszki bardzo dokładnie odcedzić. Szczypiorek umyć, drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą. Musztardę wymieszać z majonezem i doprawić do smaku pieprzem oraz solą i polać sałatkę, a na koniec wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 29.02.2012 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak