Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki mieszane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podpinki 0,5 kg
masło 1 szt
podgrzybki suszone 20 dkg
cebula 4 szt
kapusta 2 szt
ryż 1 kg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki mieszane

Kroki postępowania

1
ryż gotujemy do miękkosci z 1 łyzeczką soli
Krok 1 - gołąbki mieszane foto
2
grzyby zalewamy wodą suszone i gotujemy to samo robimy też z podpinkami ja co roku mielę wcześneij sparzone podpinki póżnej tylko odmrażam i lekko gotuję
Krok 2 - gołąbki mieszane foto
3
cebule kroimy w kostke i smażymy na masełku dodajemy pokrojone grzyby i smazymy
Krok 3 - gołąbki mieszane foto
4
mieszamy wszystkie składniki razem i doprawiamy do smaku robimy farsz
Krok 4 - gołąbki mieszane foto
5
gotujemy wode i doajemy kapustę odkrawamy środek i nakładamy na każdy liść farsz
Krok 5 - gołąbki mieszane foto
6
gołabki przekładamy na patelnie i smażymy w sosie
Krok 6 - gołąbki mieszane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 31.08.2013 19:07
bardzo lubie golabki
SmacznaPyza 28.12.2012 18:07
co to są podpinki?
Mysiunia 17.12.2011 16:23
ależ mam ochotę na takie pyszne gołąbeczki! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak