Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
ocet winny 250 ml
woda 750 ml
ziele angielskie trochę
Liść laurowy suszony Prymat trochę
parówka 1/2 kg
papryka marynowana 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane parówki

cebulę obierz i pokrój w półplasterki.Parówkę natnij wzdłuż,do środka włóż cebulę i pasek marynowanej papryki.Zepnij parówkę by się nie rozpadła i włóż do słoika.Przykryj pozostałą cebulą.Wodę zagotuj z octem dodaj ziele angielskie i liść laurowy.Ostudzoną zalewą zalej parówki.Odstaw na 2 dni.Po tym czasie parówki są gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak