Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do gołąbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podpinki 15 dkg
masło 0,5 szt
cebula 1 szt
śmietana 2 łyz
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
mąka 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: sos do gołąbek

Kroki postępowania

1
grzyby zalewamy 2 szkl wody i gotujemy do miękkości
Krok 1 - sos do gołąbek foto
2
cebulekroimy w kostke i dusimy na patelni z masłem
Krok 2 - sos do gołąbek foto
3
przededzamy grzyby aby powstał wywar
Krok 3 - sos do gołąbek foto
4
dodajemy mąke i przyprawy do prawiamy do smaku i zabielamy śmietana
Krok 4 - sos do gołąbek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.09.2013 11:28
pyszne sosik mniam
[email protected] 24.02.2012 15:14
pyszne
SmacznaPyza 17.12.2011 18:20
chyba do gołąbków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak