Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi zapiekane w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 szt
mąka 5 dag
masło 5 dag
śmietana 1 szklanka
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi zapiekane w sosie

Sprawione pstrągi umyć, osuszyć i obtoczyć delikatnie w mące oraz obsmażyć z obu stron na maśle, przełożyć na żaroodporny półmisek i polać śmietaną wymieszaną z jedną łyżeczką mąki, sokiem z cytryny oraz pieprzem i solą. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego 190 stopni i zapiec. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 06.07.2012 10:01
super
Kaja35 06.07.2012 10:00
super
Kaja35 06.07.2012 10:00
super
Kaja35 06.07.2012 10:00
super
Sylwia56
Sylwia56 13.05.2012 22:43
pycha
fictor123 30.04.2012 13:53
super
Robert10 31.01.2012 09:32
smaczna rybka
Robert10 31.01.2012 09:32
smaczna rybka
romanrafal
romanrafal 03.01.2012 13:46
smaczny
Mariusz10 21.12.2011 13:58
mniam
wazka 18.12.2011 22:27
lubie rybę
wazka 18.12.2011 22:27
lubie rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak