Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie z malinami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka malinowa 1 szt
serek Danio waniliowy 3 szt
maliny świeże 15 dkg
herbatniki 4 paczki
biszkopty okrągłe 10 szt
sok pomarańczowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie z malinami

Biszkopty moczymy w ciepłym soku i układamy na dnie prostokątnej formy. Jeden serek danio miksujemy z galaretką agrestową zalaną wcześniej szklanką wrzątku po czym wylewamy na herbatniki. Kiedy mleczko zacznie tężeć układamy na nim okrągłe biszkopty,wylewamy na nie połowę tężejącej galaretki cytrynowej. Drugą połowę żółtej galaretki miksujemy z drugim serkiem Danio,i wylewamy na stężałą galaretkę cytrynową. Galaretkę malinową rozpuszczamy w szklance wrzątku po czym miksujemy z trzecim serkiem Danio i mieszamy z malinami. Kiedy zacznie tężeć wylewamy na mleczko cytrynowe i wkładamy na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 22.02.2012 17:17
pychotka
anna186 18.12.2011 22:27
pyszne
KasiaK90 18.12.2011 10:17
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak