Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 1 szklanka
jaja 5 sztuki
sól szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę. chwilę pogotować aż zniknie zapach surowicy. Ostudzić dodawać po 1 jajku, sól, proszek do pieczenia. foremkę wyłożyć papierem upiec dwa cienkie ciasta. piec w 180 st ok.20 minut. przełożyć kremem do karpatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.02.2012 23:27
Uwielbiam to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak