Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 18 dkg
cukier 18 dkg
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 opakowanie
migdały 10 dkg
orzechy laskowe 15 dkg
figi 15 dkg
rodzynki 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jak masa będzie jednolita to dodawać bakalie oprószone mąką i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki i piec ok. godziny w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.11.2013 09:12
bardzo lubię
Iwusia 30.08.2013 22:49
fajny keksik
Angelika10 12.07.2013 00:12
pyszny keks
Ada-Gaba 27.05.2013 07:30
szybko i słodko
barbara11561 26.05.2013 03:26
lubię ciasta z dużą ilością bakalii:)
Beata23 26.12.2012 16:56
pycha
misia53 25.12.2012 22:59
Pyszne ciasto a ja tak dawno nie robiłam
berys18 19.12.2012 14:32
fajny keks
Łukasz15 10.11.2012 12:24
Palce lizać
fictor123 02.08.2012 08:02
mniam
Dorota59 07.07.2012 21:43
przepadam za keksem
mirosława4 05.05.2012 15:10
super
RenataZ-et 20.04.2012 20:56
uwielbiam
anulka69 04.04.2012 13:15
lubię
olkaaa 16.03.2012 07:48
uwielbiam
IKrakowianka 09.02.2012 23:05
rewelacja
Wacław 11.01.2012 10:33
pyszny do kawki
romanrafal
romanrafal 30.12.2011 20:20
pyszny
Wafelek2601 26.12.2011 00:36
smaczny
Monika193
Monika193 19.12.2011 23:19
świetne ciasto
Laila2786 16.12.2011 23:43
super..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak