Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bambus

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 łyżki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 op.
jajko 4 szt.
Masa serowa
ser biały 60 dag
jajko 4 szt.
cukier 1 szklanka
margaryna 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: bambus

Margarynę, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać 5 łyżkami wody i gotować do rozpuszczenia składników. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy.
Ser zemleć, połączyć z pozostałymi składnikami i utrzeć na gładką masę. Wlać na ciasto.
Piec 60 min. w temp. 180 st.C
Po upieczeniu polać pozostałą masą.
Można posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 16.12.2011 23:04
fajne;) warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak