Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowe skorupki z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lody waniliowe 500 ml
migdały 10 dag
rodzynki 10 dag
waflowe skorupki 16 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowe skorupki z bakaliami

Kroki postępowania

1
Lody dzielimy na mniejsze kawałki przy pomocy łyżki. Migdały drobno siekamy (możemy je wcześniej sparzyć wrzątkiem, ale nie jest to konieczne). Rodzynki wraz z posiekanymi migdałami dodajemy do lodów i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Lodowe skorupki z bakaliami foto
2
Przygotowaną mieszanką napełniamy skorupki waflowe.
Krok 2 - Lodowe skorupki z bakaliami foto
3
Każdą skorupkę przybieramy łyżeczką frużeliny i od razu podajemy.
Krok 3 - Lodowe skorupki z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 15.05.2012 10:41
Niebo w gębie. Jak dla mnie tylko bez rodzynek. Pycha.
Jarlin 22.01.2012 19:20
musi być pyszne
ewasylwia 17.12.2011 11:54
smakowite
Anna146 17.12.2011 10:27
pyszny deser
Misiabe 17.12.2011 01:04
pycha!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak