Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

letnia szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 op.
jabłka 1 kg
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 2 szt.
jajko 1 szt
śmietana 2 łyżki
mleko 3 szklanki
cukier puder 0,75 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: letnia szarlotka

Mąkę zagnieść z margaryną, żółtkami, jajkiem, cukrem pudrem i proszkiem. Podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i wyłożyć nią formę, drugą schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Ułożyć na cieście.
Na mleku ugotować budynie, gorące wlać na jabłka. Na wierzch zetrze c drugą część ciasta.
Piec 45 min. w temp. 190 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 28.12.2011 12:59
mniam
Ewa95 28.12.2011 12:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak