Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 szt
olej rzepakowy 3 łyżki
ryż 2 torebeczki
mieszanka chińska 450 g
curry 1 łyżeczka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Ryż gotujemy. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Z oleju i przyprawy do dań chińskich robimy marynatę do której dodajemy pokrojonego kurczaka i mieszamy, aż wszystkie kawałki zostaną pokryte masą. Smażymy na patelni, aż się zarumienią. Mieszankę chińską przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Odsączamy ją z wody (jeśli nie była wcześniej rozmrażana) i dodajemy do kurczaka. Kiedy ryż się ugotuje wsypujemy małą łyżeczkę curry i mieszamy, aż ryż się pokryje. Dodajemy do kurczaka, łączymy w jedną całość. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak