Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka ryżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 op
margaryna 0,5 kostki
jajko 3 szt.
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 4 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 op.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka ryżowe

Z podanych składników(oprócz dżemu) zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blasze posmarowanej tłuszczem. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec na jasnozłoty kolor. Po wyjęciu z pieca do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 03.02.2013 21:06
właśnie o taki przepis mi chodziło! Jadłam dziś takie, ale nie załatwiłam sobie przepisu.. Czy one też są w smaku takie mięciutkie? Bardzo mi smakowały, spróbuję zrobić według Twojego przepisu :)Mam tylko jedno pytanie - jakiej wielkości (ile gram) to opakowanie kleiku?
Joanna23 30.01.2013 09:46
smaczne
Pietruszka 25.09.2012 18:23
na pewno wykorzystam przepis, ciastka wyglądają bardzo smacznie
Iwusia 04.09.2012 23:31
smakowite ciasteczka
Renata22 18.12.2011 00:51
fajny przepis
Ewa104 17.12.2011 10:21
To ciasteczka z mojego dzieciństwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak