Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kakaowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mąka 3 szklanki
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 szt
kakao 1/4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kakaowa

Jaja utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Trochę ciasta zostawić i dodać kakao. Wymieszać. Resztę ciasta wylać na wierzch. Piec ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovefood
ilovefood 29.03.2015 14:53
Jakie wymiary blachy? :)
Monika58 25.09.2012 11:40
smaczna
kriso 16.12.2011 20:20
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak