Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry ziemniaków do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5
sól
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry ziemniaków do mięsa

Ziemniaki kroimy w plasterki grubości około 4 mm. Zagotowujemy osoloną wodę i wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy kilka minut. Plasterki przekładamy na rozgrzaną i na oliwioną patelnię grillową i smażymy z dwóch stron na rumiano. Podczas smażenia posypujemy przyprawą do ziemniaków wg uznania. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 20.02.2014 20:01
lubię takie ziemniaczki
ben-ka 08.12.2013 15:47
Bardzo lubię takie ziemniaczki ale dawno ich nie robiłam....
ALAGOR 24.09.2012 22:43
polecam - bardzo smaczne!
MagdaXXX 02.04.2012 17:50
super
zuzanna_z 27.03.2012 12:39
dobre
niciapn 11.01.2012 08:35
też tak robię pychota
MAR3STA 30.12.2011 18:49
super
Kopiko1983 25.12.2011 17:52
Rewelacyjny pomysł
Marlena/Kinia 22.12.2011 11:18
robię podobne, tylko kroje w paski -jak na frytki i dodaje sól ziołowa i pieprz ziołowy:) pyszności
Mariusz10 19.12.2011 18:16
smaczne
smakowita 19.12.2011 16:58
lubię takie
1j1o1l1a1 17.12.2011 00:20
pewnie i same dobre:)
agnieszka137 16.12.2011 21:56
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak