pulpeciki jezyki

pulpeciki jezyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieso drobiowe i wieprzowe

    500 gram
  • marchewka

    1 sztuka
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

    do smaku
  • jajka

    2 sztuki
  • bułka tarta

    1.2 szklanki
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2 kostki
  • mąka

    2-3 lyzki
  • śmietana

    do zabielenia
  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso mielone laczymy z ugotowanym ryzem i starta na grubych oczkach marchewka.Wbijamy jajka i wsypujemy tarta bulke.Doprawiamy do smanku przyprawa do miesa i ewentualnie sola.Wyrabiamy mase.Rekoma maczanymi w wodzie formujemy kulki.
W rondlu zagotowujemy wode z kostkami rosolowymi i kolejno wkladamy kulki miesne.Obgotowujemy.Na patelni zasmazamy na lyzce masla make i powoli dolewamy bulionz gotowania pulpecikow.Ciagle mieszamy aby nie powstaly grudki.w powstaly sosik wzladamy pulpeciki i chwilke dusimy.Na koniec wlewamy smietane. Podajemy na gorace z surowka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

19.03.2012 08:57
fajne

cukiereczek

14.04.2011 09:35
Fajny

wolochski

13.11.2010 14:18
fajny przepis ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat