Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kruche (kręcone przez maszynkę)

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 2 paczki
żółtko jajek 4 szt
białko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kwaśna śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kruche (kręcone przez maszynkę)

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić w plastry i wyłożyć na mąkę. Zostawić na ok. 1 godzinę. Następnie dodać jajka, cukier i razem szybko wyrobić. Masę włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Kręcić ciastka przez maszynkę. Wyłożyć na blasze i piec, aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak