Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 3 szt
galaretka owocowa 4 szt
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 9 łyżek
woda 3/4 szklanki
zapach waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z galaretką

3 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Wlać do płaskiego naczynia i zostawić do stężenia. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i zostawić do napęcznienia. Smietanę ubić z cukrem następnie do ubitej śmietany dodać pokrojoną w kostkę galaretkę, zapach i zimną żelatynę. Wszystko dobrze rozprowadzić i wlać do tortownicy, wsunąć do lodówki aby stężała. Na koniec polać czwartą galaretką. Gdy galaretka stężeje pianka jest gotowa do spożycia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 16.12.2011 19:09
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak