Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa na bogato

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 1 szt
bulion warzywny 1 litr
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana 12% 3 łyżki
masło 3 łyżki
grzanki 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa na bogato

Masło roztapiamy w garnku, dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Kiedy się podsmaży wlewamy wcześniej przygotowany bulion, pokrojone pieczarki i połowę natki pietruszki. Gotujemy ok. 30 minut. Dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Podajemy z grzankami i świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 16.12.2011 20:35
mniam pycha
owca441 16.12.2011 20:35
mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak