Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone bakłażany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżeczki
ząbek czosnku 3 szt
pietruszka natka do smaku
olej do smażenia 1 szklanka
szczypta soli
bakłażan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone bakłażany

Bakłażany pokroić w grubą kostkę, lekko posolić i odstawić na około 20 minut. Następnie oprószyć delikatnie mąką i smażyć na rozgrzanym oleju, tak długo aż do zrumienienia. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki oraz dodać posiekany na drobno ząbek czosnku i wymieszać całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 18.12.2011 05:40
Mniam, mniam, mniam
Reda 18.12.2011 05:40
Mniam, mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak