Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z bezą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka kg
cukier waniliowy
mąka 4,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna kostka
cukier 3/4 szklanki
jajko 4
kefir 3łyżki
sok z cytryny
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z bezą

Mąkę z proszkiem do pieczenia i margaryną posiekać nożem.Dodać 2 jajka,2 żółtka,cukier,cukier waniliowy,kefir i zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki na pól h. Jabłka obrać, usunąć gniazdka i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Posypać cynamonem i skropić sokiem z cytryny. Formę natłuścić i wysypać bułką tartą. Wylepić ciastem i na wierzch wyłożyć jabłka. Z pozostałych białek ubić pianę i wylać na ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200stopni na około 45min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 22.12.2011 11:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak