Pudrowane ziemniaki

Pudrowane ziemniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dkg
  • mąka (najlepiej żytnia)

    1 szklanka
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z solą, obtoczyć nią ze wszystkich stron ziemniaki i przesypać na natłuszczoną i wysypaną resztą mąki blachę do zapiekania. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

27.05.2011 22:28
fajny przepis

bogumiła3

22.09.2010 14:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat