Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudrowane ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dkg
mąka (najlepiej żytnia) 1 szklanka
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pudrowane ziemniaki

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Mąkę wymieszać z solą, obtoczyć nią ze wszystkich stron ziemniaki i przesypać na natłuszczoną i wysypaną resztą mąki blachę do zapiekania. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.05.2011 22:28
fajny przepis
bogumiła3 22.09.2010 14:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak