Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z truskawkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 500 ml
mąka 1 kg
sól
truskawki 500 g
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z truskawkami

ciasto zagniatamy i odstawiamy pod ciepły talerzyk by odpoczęło;)
następnie wałkujemy na ok 3mm i wykrajamy koła na każde kółeczko dajemy truskwkę i zlepiamy :) polewamy albo śmietanka , albo bułką tartą zrobioną na masełku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 06.05.2012 20:14
ulubiony smak dziecinstwa:)
zuzanna_z 27.04.2012 12:02
sxtra
emylka86 25.01.2012 19:13
moje ulubione danie z dzieci?stwa. z którymi lepsze z zamarznietymi czy swiezymi truskawkami?
Anna133 12.01.2012 08:07
@ Ewciu ja robię i ze świeżych i z mrożonych ale w tedy je wyciągam wczesniej i sobie kroję na ćwiartki , ciasto sie nie dziurawi przy zlepianiu , bo wiadmo ze zmarznięte są ostre :)
novita23 11.01.2012 12:16
pyszne
Ewaaa 01.01.2012 01:35
Ania, a robisz te pierogi tylko ze świeżych truskawek czy z mrożonych też można?
Ewaaa 01.01.2012 01:33
że też musiałam trafić na ten przepis akurat teraz w środku zimy!!! pycha, moje ulubione letnie danie :)
Anna133 17.12.2011 10:13
a smak ... niebo w ....
Anna133 17.12.2011 10:12
w zimowym sezonie truskawki przywołują lato :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak