Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2
ogórek 1
papryka żółta 1/2
papryka czerwona 1/2
fasolka szparagowa 1 garść
ząbek czosnku 1
cebula 1
kukurydza 1 puszka
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
jogurt naturalny 6 łyżek
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z warzywami

Ogórek obrać, umyć i pokroić w niegrube plasterki. Paprykę czerwoną oraz żółtą umyć, wyciąć gniazda nasionek oraz pokroić w niedużą kostkę. Fasolkę szparagową dokładnie umyć, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Wszystkie warzywa dać na patelnie, na rozgrzany olej i podsmażyć. Podsmażane warzywa doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Jogurt naturalny wymieszać z dwiema łyżkami majonezu. Następnie ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do zrobionego sosu. Sos doprawić jeszcze do smaku pieprzem oraz solą. Formę wysmarować margaryną, a następnie dać na nią jedno ciasto francuskie, a na to przysmażone warzywa i ponownie ciasto francuskie. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.12.2011 22:11
Smaczne.
pioge7 16.12.2011 19:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak