Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie z fasolki szparagowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
marchewka 1/2 kg
cebula 1/2 kg
papryka czerwona 1/2 kg
boczek 15 dag
szynka 15 dag
pomidory 5
pieprz
sól
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
przecier pomidorowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: danie z fasolki szparagowej

Fasolkę szparagową zieloną dobrze umyć, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze części. Pokrojoną fasolkę szparagową gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Marchewki obrać, umyć i pokroić na plasterki. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na niedużą kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Paprykę czerwoną umyć, przekroić na pół, aby wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić na nieduże paseczki. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną marchewkę oraz paprykę. Całość poddusić razem. Boczek oraz szynkę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Do fasolki dodać marchewkę, cebulę, paprykę, pomidory, szynkę oraz boczek. Do składników dodać przecier pomidorowy oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą i słodka i ostrą papryką. Całość dobrze wymieszać i jeszcze chwilę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 07.03.2012 11:03
super
pioge7 16.12.2011 19:12
ale dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak