Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowo-serowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
cebula biała
serek topiony śmietankowy duży

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowo-serowy

SKŁADNIKI:

pieczarki - 500g,
cebula - 3 nieduże,
serek topiony śmietankowy lub pieczarkowy - 200g,
olej - łyżka,
kostka bulionowa grzybowa - 1,5 kostki,
makaron drobny gwiazdeczki - 3-4 garstki,
sól,
pieprz,
czosnek granulowany.

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obrać, w razie potrzeby oczyścić. Cebulę obrać i umyć. Cebulę i pieczarki pokroić - odpowiednio w kosteczkę i na paski. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę i pieczarki. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do zmiękczenia pieczarek - przez ok 10 minut. Podsmażone pieczarki z cebulą przełożyć do rondla, dodać 1 i 1/2 kostki grzybowej, zalać wodą - wedle uznania, ja dodałam ok 2 szklanki wody, czyli 500ml. Dodać sól i pieprz do smaku. Gotować na wolnym ogniu przez ok 15 minut. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Do gotujących się pieczarek z cebulą dodać serek topiony, rozpuścić i zagotować. Wszystko zmiksować blenderem, doprawić do smaku. Podawać na gorąco z drobnym makaronem lub ze świeżym pieczywem. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 10.02.2012 12:26
pyszna zupa, podoba mi się ten dodatek sera :)
kasiami81 03.01.2012 10:52
dobre
MAR3STA 02.01.2012 21:47
smaczny krem
smakowita 21.12.2011 20:48
bardzo smaczna zupka
Juleczka20 17.12.2011 09:09
smaczne
tomek18 17.12.2011 08:55
pychotka
Kamila/kami007 16.12.2011 18:45
mmmm
SmacznaPyza 16.12.2011 17:21
musiało być bardzo pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak