Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saółatka z rzeżuchą i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzeżucha 1 garść
pieczarki 25 dag
liście szpinaku 1 garść
cytryna 1/2
rodzynki 1 garść
papryka żółta 1/2
sól
pieprz
olej do smażenia
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Saółatka z rzeżuchą i pieczarkami

Pieczarki obrać, umyć i osuszyć, a następnie pokroić w plasterki. Pokrojone pieczarki podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju i lekko posolić. Liście szpinaku bardzo dokładnie umyć. Rzeżuchę również dobrze umyć. Żółtą paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę, aby zmiękły, a później odcedzić. Cebulę obrać, umyć, aby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności pokroić w niewielką kostkę. Z cytryny wycisnąć sok. Sok świeżo wyciśnięty z cytryny wymieszać z oliwą z oliwek i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Sos bardzo dobrze wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać bardzo dokładnie razem, a następnie zalać wcześniej przygotowanym sosem i dobrze całość wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 14.02.2012 12:08
jeszcze dzisiaj bardzo chetnie sobie zrobie:) pyszna rzezuszka z pieczarkami.. !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak