Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak loli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
ser biały
szczypiorek
ząbek czosnku 2
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak loli

Dwie piersi z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie zrobić w nich taką dziurę, żeby można było faszerować je serem. Jeden ząbek czosnku obrać, przemyć i trzeć na tarce. Piersi z kurczaka nasmarować pieprzem, solą oraz startym ząbkiem czosnku i przyprawą do kurczaka. Piersi z kurczaka odłożyć do lodówki na około jedną godzinę, żeby mięso przesiąkło smakiem przypraw. Ser biały bardzo dobrze zmiksować, a następnie dodać do niego dwie łyżki śmietany. Szczypiorek bardzo dokładnie umyć oraz drobno posiekać, w następnej kolejności dodać go do sera. Drugi ząbek czosnku również obrać, umyć i trzeć na tarce o małych oczkach i dodać do sera. Masę z sera białego bardzo dokładnie wymieszać. Piersi z kurczaka faszerować serowym nadzieniem i jeśli trzeba to spiąć je wykałaczkami. Na patelni, na rozgrzanym oleju upiec faszerowane piersi z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.12.2011 07:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak