Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
natka pietruszki
jabłka 2
cebule 2
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć, a następnie nasmarować pieprzem i solą. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć wątróbkę z jednej i drugiej strony. Jabłka dokładnie umyć, obrać, przekroić na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek, a następnie trzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na drobna kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju na złotawy kolor. Jabłka oraz podsmażoną cebulę dodać do wątróbki i zalać wodą tak, aby wszystkie składniki były przykryte. Całość dusić do czau, aż wątróbka będzie miękka. Danie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Natkę pietruszki umyć, a także drobno posiekać, a później posypać nią gotową wątróbkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 10.03.2012 21:24
pycha
malaczarna23 19.02.2012 08:46
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak