Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1
wątróbka 20 dag
mięso wieprzowe 1/2 kg
włoszczyzna
jajko 5
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 4
gałka muszkatołowa
cebula 3
ząbek czosnku 2
bułki 2
grzyby suszone 4
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika

Mięso z królika oraz mięso wieprzowe oczyszczamy i gotujemy, żeby było półmiękkie. Do gotującego się mięsa dodajemy oczyszczoną włoszczyznę oraz doprawiamy pieprzem, solą i dodajemy gałkę muszkatołową, kilka suszonych grzybków, ziele angielskie, liście laurowe i ząbki czosnku. Po chwili dorzucamy do tego pokrojoną wątróbkę i całość gotujemy do miękkości. Z wywaru wyciągamy mięsa i dodajemy do niego bułki oraz drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę. Całość bardzo dokładnie mielimy. Do zmielonej masy wbijamy jajka i jeszcze doprawiamy, a potem bardzo dobrze mieszamy. Pasztet pieczemy przez około jedną godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 08.03.2012 07:50
ekstra
Emilia22 16.12.2011 17:34
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak