Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rogalikowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 70 dag
margaryna kostka
jaja 3 szt
drożdże 7 g
cukier szczypta
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rogalikowe

Drożdże rozetrzyj niewielką iloscią mleka.Zaczyn odstaw na 30 minut.Mąkę przesiej dodaj zaczyn, rozpuszczoną margarynę oraz białka,szczypte soli i cukru.Ciasto wyrób i odstaw do wyrośnięcia.Rozwałkuj je i potnij na trójkąty.Nakładaj na nie dowolny farsz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak