Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką szparagową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 40 dag
Fasolka szparagowa żółta 40 dag
kukurydza 1 puszka
cebula 1
ogórki kiszone 3
pomidory 20 dag
jajko 2
natka pietruszki
olej 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
cukier
pieprz
cytryna 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową

Fasolkę szparagową żółtą i zieloną umyć, odkroić od niej końcówki. Fasolki szparagowe ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę szparagową dokładnie odcedzić, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory polać gorącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić na niedużą kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Dwa jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, zdjąć skorupki, a następnie przemyć jeszcze wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone pokroić w plasterki. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Z cytryny wycisnąć sok, a później wymieszać go z olejem, jogurtem naturalnym i doprawić do smaku według własnego uznania pierzem, cukrem oraz solą. Zrobionym sosem polać sałatkę i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 17.01.2012 20:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak