Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 50 dag
woda 1 litr
pietruszka 1
marchewka 2
ziemniaki 2
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki
ziele angielskie
pieprz
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowa

Do jednego litra wody wrzucić kostkę rosołową oraz kilka ziarenek ziela angielskiego i chwilę gotować. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na niedużą kostkę. Pietruszkę oraz marchewkę również obrać przemyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę wrzucić do gotującej się wody. Cukinię bardzo dokładnie umyć, a w następnej kolejności pokroić w niedużą kostkę. Pokrojoną cukinię także dodać do gotującej się wody. Całość gotować do czasu, aż wszystkie warzywa będą już miękkie. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Zupę zagęścić trzema łyżkami śmietany i również wymieszać. Na koniec zupę posypać zieloną natką pietruszki, którą najpierw należy dobrze umyć i drobno posiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 17.01.2012 20:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak