Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka owocowa na deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1
arbuz 1/2
mandarynki 3
gruszka 1
banan 1
porzeczki czerwone 1 garść
porzeczki czarne 1 garść
maliny świeże 1 garść
agrest 1 garść
ananas 1/2 puszki
rodzynki 1 garść
galaretka czerwona 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka owocowa na deser

Arbuz umyć, przekroić na pół, a następnie wyciąć z niego miąższ. Z miąższu z arbuza powyciągać pestki, a później pokroić go na dość duże kawałki. Gruszkę oraz jabłko umyć, obrać, wyciąć ze środka gniazdo nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Banana obrać, odciąć końcówki i pokroić w kostkę. Mandarynki umyć, obrać, pozbyć się białych części i podzielić na mniejsze kawałki, a każdy z kawałków mandarynki przeciąć jeszcze na pół. Czerwone oraz czarne porzeczki i maliny dokładnie umyć. Agrest również umyć i przekroić na połówki. Ananas z puszki dokładnie odcedzić i pokroić na niedużą kostkę. Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę, aby zmiękły. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą. Galaretkę przyrządzić zgodnie z instrukcją i odstawić na chwilę, żeby lekko stężała, a później zalać nią składniki, które są w misce. Całość odstawić do lodówki na około 2 godziny, żeby galaretka całkowicie stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 16.01.2012 15:50
super
kriso 25.12.2011 19:04
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak