Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 50 dag
makaron 1/2 opakowania
cukier 1/2 szklanki
sól
olej 1 łyżeczka
śmietana 1 szklanka
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z gruszką

Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Podczas gotowania wlać do makaronu jedną łyżeczkę oleju, żeby w czasie gotowania makaron nie przyklejał się do siebie. Ugotowany makaron odcedzić. Gruszki dokładnie umyć, obrać i przekroić na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek, które znajduje się w środku. Obrane gruszki pokroić na niedużą kostkę. Gruszki zalać niewielką ilości wody i gotować przez chwile na niedużym ogniu. Do gotujących się gruszek wsypać pół szklanki cukru oraz do smaku według własnego uznania cynamon. Całość dobrze wymieszać i jeszcze chwilę pogotować. Do gotującej się gruszki wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Ugotowane gruszki zdjąć z ognia i zalać nimi ugotowany wcześniej makaron. Całość posypać jeszcze z wierzchu cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 16.01.2012 15:50
nie jadłam jeszcze takiej potrawy :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak