Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
cebula
śmietana 18 proc 0,5szkl
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 2ziarna
cytryna plaster
smalec łyzka
koper 2łyzki
sól
pieprz
Kapusta słodka 50dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze śmietaną

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać, poszatkować, włożyć do garnka. Jabłko obrać oczyścić z gniazd nasiennych pokroić w drobną kostkę i wraz z plasterkiem cytryny oraz przyprawami włożyć do kapusty. Do garnka wlać bulion, gotować z kapustą ok 30min. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu, dodać do zupy. Gotową zupę zdjąć z ognia zabielić śmietaną. Zupę posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami z wody, okraszonymi smażoną cebulą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak