Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1/2 szkl
czosnek 4 ząbki
imbir starty
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
piwo 150 ml
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w piwie

Karkówkę umyć osuszyć natrzeć solą ,czosnkiem, imbir zetrzeć wymieszać z olejem i papryką ,czosnkiem ,pieprzem.Marynatą posmarować mięso ,odłożyć na 2 godz do lodówki.Gorczycę utłuc i natrzeć mięso dodać majeranek i odstawić na 2 godz .
Obsmażyć karkówkę na oleju ze wszystkich stron na rumiano .Zalać piwem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 07.11.2012 18:53
smacznosci
Mariusz10 17.06.2012 17:48
uwielbiam
lilify 11.04.2012 12:10
aż ślinka cieknie
lilify 11.04.2012 12:10
aż ślinka cieknie
Luki 22.01.2012 20:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak