Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki czekoladowo-waniliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 35 dag
cukier 15 dag
wanilia
mąka 60 dag
nutella 4 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki czekoladowo-waniliowe

Masło utrzeć z cukrem i wanilią do białości.Dodać mąkę i szybko zarobić ciasto. Podzielić na 2 części ,do jednaj dodać Nutellę i kakao. Obie części rozwałkować na placki o wymiarach 30 x 40 cm. Położyć placki jeden na drugi i zwinąć w roladę. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godziny do lodówki (lub zamrażalnika ,ciasto można zamrażać, a w razie potrzeby wyjąć na tyle wcześniej aby rolada zmiękła i dała się kroić.Roladę pokroić na plastry grubości pół centymetra, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 10-12 minut w 170°C. Wyjąć i odczekać kilka minut zaraz po upieczeniu są za kruche i za miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.09.2012 08:35
pyszności
Krzysztof15 03.09.2012 11:18
super
Luki 04.03.2012 15:48
super!
mela251
mela251 14.01.2012 14:06
pycha
iknbozka 28.12.2011 11:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak