Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na kanapki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki 1 pęczek
cebula 1
szczypiorek
ser biały 20 dag
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 3 łyżki
ogórek 1
jajko 2
pieprz
sól
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na kanapki

Jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, żeby lepiej ściągało się skorupki. Po ugotowaniu jajka wyjąć z wody i obrać ze skorupek, a następnie przemyć wodą. Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę. Od rzodkiewek odkroić ogonki, dobrze umyć i trzeć na tarce z grubym oczkami. Ząbek czosnku obrać i również trzeć na tarce, ale o małych oczkach. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Ser biały bardzo dokładnie rozdrobnić widelcem. Szczypiorek przemyć i posiekać. Ogórek obrać, przemyć i również trzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Do sałatki dodać jogurt naturalny oraz majonez, a następnie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 11.01.2012 19:18
ekstra
gusia1000 19.12.2011 22:10
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak