Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1/2
woda 1,5 litra
marchewka 2
pietruszka 1
cebula 1
por 1/2
seler 1/2
kostka rosołowa 1
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół II

Kaczkę sprawioną dokładnie oczyścić, umyć, a następnie podzielić na mniejsze kawałki. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, umyć i przekroić na pół. Por dokładnie oczyścić, umyć i również przekroić na pół. Cebulę obrać, przemyć ziemną wodą, żeby nie szczypała w oczy i także przekroić na pół. Podzieloną na mniejsze części kaczkę zalać 1,5 litra wody i gotować. W następnej kolejności dodać do tego obrane i umyte warzywa oraz dodać jedną kostkę rosołową. Do gotującej się zupy dodać do smaku suszone grzyby. Całość gotować do momentu, aż mięso zmięknie. Rosół dobrze odcedzić. Do zupy z powrotem dodać pokrojone mięso oraz pokrojone w plasterki marchewki. Natkę pietruszki przemyć, pokroić i posypać zupę. Zupę doprawić jeszcze do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 11.01.2012 19:18
mniam
kriso 15.12.2011 21:30
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak